Знеболювання у стоматолога для дорослих пацієнтів

Використання спеціальних препаратів, що блокують больові відчуття, є запитаною процедурою у стоматології. Для дорослих, які погано переносять терапію, такі методики є насправді рятівними. Це дозволяє стоматологу пролікувати зуби, зробити необхідні процедури в комфортній атмосфері.

Анестезія інфільтраційна

Обладнана необхідною апаратурою та технікою стоматологія Лівобережна використовує сучасні знеболювальні методики. Серед них найпопулярнішою є інфільтраційна анестезія, яка передбачає поетапне введення анестетика. Відразу ліки потрапляють під слизову оболонку, а потім необхідне більш глибоке введення.

Працює стоматологія Лівобережна у зручному режимі, що дозволяє пацієнтам відвідувати лікаря у вільний від роботи чи навчання час. Якщо визначена стоматологом доза анестетика подіяла недостатньо, то можна посилити знеболювальний ефект, додавши препарат.

Блокувальне знеболення

Такий метод використовують, коли необхідно заблокувати больові відчуття у всій щелепі відразу. Показаннями може бути складне видалення, протезування, пломбування чи навіть більш серйозне втручання. Дія препарату (він вводиться шприцом) триває до двох годин. Він швидко активується та забезпечує анестетичний ефект майже миттєво. Місце введення – ділянка виходу нервових закінчень з кістки.

Використання аплікаційних методів

Анестезія, що базується на нанесенні крему чи гелю на визначену ділянку, у дорослій стоматології використовується нечасто. Застосовується для обробки слизової оболонки при стоматиті, в процесі підготовки до протезування зуба, для видалення рухомого однокореневого зуба. Іноді аплікатор наноситься, щоб знизити больові відчуття від введення голки при ін’єкціях знеболювальних препаратів.

Інтралігаментарна анестезія

Цей метод є аналогом інфільтраційної анестезії, але при цьому доза препарату значно нижча, що дозволяє застосовувати такий вид знеболювання у стоматології для вагітних або у період грудного вигодовування.

Рішення про різновид анестезії приймає стоматолог, який проводить лікування чи видалення. При цьому враховуються вікові особливості, протипоказання, алергічні реакції. За бажанням пацієнта можна виконувати процедуру без використання анестетиків, але така терапія може бути вкрай неприємною. Загальний наркоз використовують рідко, оскільки для цього потрібні серйозні причини, участь анестезіолога та підготовка хворого.

Комментарии запрещены.

Реклама